MARILE BRANDURI SI RETAIL-UL ISI CERTIFICA MAGAZINELE SI LANTUL DE APROVIZIONARE CU CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19

MARILE BRANDURI SI RETAIL-UL ISI CERTIFICA MAGAZINELE SI LANTUL DE APROVIZIONARE CU CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19

Certificarea magazinelor de fashion, imbracaminte si incaltaminte ca respectand standardele de preventie si igiena generale necesare pentru preventia COVID-19, ofera oportunitatea dezvoltarii pe termen lung, garantia pentru client a unor servicii de calitate si un important instrument pentru a spori atractivitatea unui brand ilustrand seriozitate si dedicatie pentru interesul consumatorilor.

Ambasadorul Belarus interesat de introducerea modelului CERTIFICAREA drept MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 in tara sa.

 

Statisticile din Marea Britanie arata o crestere cu 40% pana la 50% a numarului de vizitatori in magazinele asociate cu CERTIFICAREA drept MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 si un mai mare atasament al cumparatorilor fata de brand si magazin si un sentiment de relaxare in spatiile certificate, sentiment materializat intr-o perioada mai lunga de vizitare a magazinelor certificate si o disponibilitate mai mare de a cumpara.

GENTLEMEN’S CORNER România obţine certificarea ECTT – MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 in urma evaluarii masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19, implementate in toate locatiile din Romania.

Piata de fashion (imbracaminte si incaltaminte) a suferit profund impactul generat de pandemia COVID-19 fiind sub un impact negativ fara precedent  in perioada recenta.

Pentru a iesi cat mai rapid din aceasta situatie apare nevoia tot mai acuta de a reporni rapid activitatea, de a reorganiza procesele de vanzare si relationare cu clientii, de a monitoriza riscurile, de a reconstrui încrederea şi de a oferi siguranta maxima posibila clientilor si angajatilor.

Locatiile din Romania ale GENTLEMEN`S CORNER sunt de acum certificate ca un MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19.

GENTLEMEN’S CORNER este ferm convins ca siguranta, increderea si sentimentul de protectie oferit clientilor sunt aşadar liniile directoare pe care se bazează acum magazinele si punctele de desfacere ale GENTLEMEN`S CORNER.

♦ ♦ ♦

Mai multe despre CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2)

CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19

CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE IN DOMENIUL PREVENIRII COVID 

 CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE PENTRU PREVENIREA COVID 19 LANSATA IN ROMANIA

♦ ♦ ♦

GENTLEMEN’S CORNER România se bucura ca are parte de certificarea de incredere-CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19 furnizata de catre organizatia globala – Consiliul European Pentru Turism si Comert-ECTT pentru evaluarea respectarii reglementarilor si protocoalelor internationale de sanatate si igiena ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru prevenirea riscurilor si adoptarea procedurilor de monitorizare si control in vederea prevenirii răspandirii COVID-19.

Ambasadorul Armeniei viziteaza cu incredere magazinele GENTLEMEN’S CORNER cu ocazia certificarii MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19.

Puteti gasi magazinele ce va ofera cele mai bune conditii pentru a vizita si cumpara aici:

GENTLEMEN’S CORNER FLAGSHIP STORE

Adresa sediu: STR. ADY ENDRE NR.11 (in apropiere de Palatul Kiseleff), sector 1, Bucuresti.

Comenzi telefonice
tel.: 021 3107043
tel.: 0729 907934Vanzari
tel.: 021 3107043
tel.: 0729 907934
e-mail: vanzari@gentlemenscorner.ro

Secretariat
tel./fax: 021 3107094
e-mail: office@gentlemenscorner.ro

Gentlemen’s Corner Store – Apaca
Bd. Iuliu Maniu nr. 7, sector 6, Bucuresti (Galeria de Moda Apaca)

Gentlemen’s Corner Store – Apaca
Mobil: 0723 388786

apaca@gentlemenscorner.ro
http://www.gentlemenscorner.ro

Program:
Luni-Vineri 10.30-18.30
Sambata 10-16

HOTEL SALIS MEDICAL SPA DEVINE PRIMUL CERTIFICAT INTERNATIONAL IN TURDA

Salis Hotel & Medical SPA  devine astfel primul hotel din judetul Cluj care obține CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2). 

 

Aurel si Violeta Bercea, managerii si proprietarii  Salis Hotel & Medical SPA din Turda au reusit sa ofere turistilor ce le trec pragul siguranta si cele mai bune conditii de odihna si petrecere a timpului liber. 

 

 

 

Consiliul European pentru Turism si Comert-Directia de Certificare si Preventie COVID-19 a finalizat recent certificarea Salis Hotel & Medical SPA din Turda, in conformitate cu cele mai bune practici de prevenție a infecției cu noul coronavirus recunoscute la nivel international.


Certificarea se acordă ca urmare a unui audit si a unei vizite de inspectie la sediul unitatii ce solicita certificarea, perioada in care se verifica faptul ca locațiile respective au atins standardele de siguranta prevazute de Organizatia Mondiala a Sanatatii  și se implementează protocoalele de igiena adecvate  pentru industria ospitalitatii precum și respectarea celor mai bune practici în preventia Covid-19 (incorporate in politicile Consiliului pentru Turism si Comert).

Radu Alexandru , Director de certificare mentioneaza ca: Pentru obtinerea certificarii si realizarea vizitiei de inspectie sau parcurs mai multe etape, printre care enumeram actualizarea standardelor operationale, implementarea celui mai performant si sigur sistem de igiena si dezinfectare a suprafetelor (in toate spatiile de cazare, restaurant, zone de relaxare și Spa, sali de conferințe). 

Am stabilit cum se respecta protocoalele si procedurile de siguranta si la finalul vizitei de inspectie echipa ce sa deplasat in verificare la Salis Hotel & Medical SPA a inaintat la sfarsitul perioadei de inspectie o lista de evaluari si puncte de actiune pentru a asigura ca toti cei ce trec pragul frumosului Salis Hotel & Medical SPA se bucura nu doar de lux si confort , dar si de siguranta.

Directorul Salis Hotel & Medical SPA Dl. Aurel Bercea a declarat ca unitatea sa se bazeaza pe o politica de atragere a clientilor printr-o  “Intampinare prietenoasa, asigurarea si garantarea celor mai bune condiții de calitate pentru oaspeții, partenerii și angajații Salis Hotel & Medical SPA, toate acestea sunt mereu în centrul preocupărilor noastre.

Ca gazde si lideri in domeniul ospitalității din Turda, suntem responsabili si gata sa actionam in anticiparea nevoilor si sa răspundem exigentelor de sanatate si siguranta sanitara, respectand cele mai inalte standarde in domeniu.

Suntem bucurosi si onorati sa fim primii in domeniul ospitalitatii din zona Cluj-Turda in acest demers important alături de Directia de Certificare si Preventie COVID-19  si sa impartasim la randul nostru vestea cea buna cu cei interesati: Puteti venii oricand laSalis Hotel & Medical SPA si sa va bucurati de ospitalitate si siguranta si de dorinta de a pune interesul calatorului intotdeauna pe primul loc.

”Ii asiguram pe oaspeții nostri ca ii vom primii intotdeauna cu incredere, cu dorinta de a le  anticipa dorintele si de a le alina temerile oferindu-le excelenta in serviciu”, spune Aurel Bercea, Director General al Salis Hotel & Medical SPA.

 

 


Picture
 

Directorul  SALIS HOTEL MEDICAL SPA Dl. AUREL BERCEA prezinta cu mandrie echipei hotelului rezultatul unui efort de grup si a unei indelungate dedicatii pentru turism si promovarea orasului Turda:  CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2) 

 


 FLASH INFORMATIV!

Mai multe despre CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2) puteti afla de aici:

 

SINGURA CERTIFICARE INTERNATIONALA PENTRU PREVENIREA SARS COV-2 IN DOMENIUL TURISMULUI ESTE OFICIAL LANSATA


CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19

CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE IN DOMENIUL PREVENIRII COVID

​CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE PENTRU PREVENIREA COVID 19 LANSATA IN ROMANIA

 

FLASH INFORMATIV!

Ce aveti de descoperit in zona Turda-Aries? Principalele obiective turistice ce pot fi vazute in timp ce suntet cazat la SALIS HOTEL & MEDICAL SPA:

SALIS HOTEL & MEDICAL SPA: INIMA OSPITALITATII IN TRANSILVANIA!

DESTINATII TURISTICE DE EXCEPTIE: TURDA SI VALEA ARIESULUI IN OPT LOCURI DE POVESTE

O DESTINATIE PERFECTA PENTRU ORICE PERIOADA: VALEA ARIESULUI SI SALIS HOTEL & MEDICAL SPA

 

SALIS HOTEL & MEDICAL SPA ofera cele mai bune conditii de tratament si relaxare.

Camerele largi si aerisite ofera clientilor SALIS HOTEL & MEDICAL SPA cele mai bune conditii de igiena si curatenie.

 

Salis Hotel & Medical SPA  obține CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2).

 

Pentru cei care isi doresc un sejur exceptional si sigur in vreme de pandemie sau in vremuri bune echipa SALIS HOTEL MEDICAL SPA va sta la dispozitie:

Salis  Hotel & Medical SPA

Telefoane contact:
0040 364140333
0040 364140334

Telefoane receptie:
0040 751 450.708

Adresa hotel:
P-ta Basarabiei Nr.44, Loc.Turda

Adrese de mail:
receptie@salisspahotel.ro
manager@salisspahotel.ro

HOTEL CERTIFICATION! THE ONLY FUTURE FOR TOURISM INDUSTRY POST-COVID-19

HOTEL CERTIFICATION! THE ONLY FUTURE FOR TOURISM INDUSTRY POST-COVID-19

Since the beginning of the pandemic, global hospitality industry and hoteliers have mobilized to fight the Covid-19.

 

For the hotels, this has meant imagining a new way of operating so that their guests’ stay is 100% safe.

 

Under the supervision of the EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE and EUROPEAN TOURISM ACADEMY, this process was initiated with an analysis of what was being done in other countries, but also with the search for new technologies, obtaining new health products, and achieving new behaviors both for the staff of the establishments and for future customers.

 

 

 

As a result of this process of carving safety nets for tourism developing in post-covid era, the global tourism institutions had developed  THE CERTIFICATION FOR GOOD PRACTICES IN COMBATING COVID-19/SARS COV-2 -COVID-19 FREE HOTEL DESIGNATION, a comprehensive program to secure healthy environments for the benefit of visitors and locals.

 

This certificate is based on World Health Organization guide for hotels and tourism industry in combating COVID-19 and has become an international model created to prevent the spread of infections and to provide health certainty to the tourism sector and its different actors, inspiring confidence in visitors while protecting the health of travelers around the globe.

 

 

The program, designed with sustainability and social responsibility in mind, was created with the support and supervision of EUROPEAN TOURISM ACADEMY, other academic institutions and international organizations.

It takes into account current scientific information, POSI (Prevention of Spread of Infections) procedures, international recommendations and quality tourism programs such as ECTT Travel Safe Programme and
sustainable care protocols in adapted to COVID-19 in tourist centers that were issued by the ministries of tourism in Europe.

 

In its first stage, the programme has registered 500 hotels and tourism entities across the globe that are trained and directed towards the completion and obtaining GOOD PRACTICES IN COMBATING COVID-19/SARS COV-2 CERTIFICATION-COVID-19 FREE HOTEL DESIGNATION.

 

“Tourism has dramatically changed since this pandemic episode,” said Dr. Sorin Preda, in a virtual presentation on the program for members of the global tourism industry.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

You can read more about tourism in post-COVID era in the following articles

WORLD INSTITUTION LAUNCHES GLOBAL CERTIFICATION FOR COMBATING COVID 19 IN TOURISM AND HOSPITALITY INDUSTRY

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

“In this new stage of Tourism Post-COVID, the certainty that we can offer visitors by implementing the best sanitary practices in the destination will play a fundamental role in travel decisions.”

 

The new certification considers several processes, including creation of documents, training of verifying personnel, launching the registration system, analysis of verifications, validation of implemented processes and proving documents of the registered company, and online training for tourism companies and employees in order to obtain GOOD PRACTICES IN COMBATING COVID-19/SARS COV-2 CERTIFICATION (COVID-19 FREE HOTEL DESIGNATION) issued by the European Council on Tourism and Trade with a two-year validity.

 

 

 

 

To obtain the certificate, it is mandatory for each company to create a Covid -19 Crisis Management Team responsible for transmitting information to the organization and to have proof that the Crisis Management Team has taken part in the training seminars and complies with 85% of the control points established in the checklist while presenting the corresponding documents showing proof and requested on the audit visit.

The certification methodology was endorsed by the European Tourism Academy with the support of experts certified byECTT.

The quality and depth of the program allow its easy adjustment to international certificates and existing federal programs.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

More about global tourism institutions and activities across the world we recommend you to access the following informational sites:

 

WORLD TOURISM AWARDS

WORLD TOURISM NEWS

EUROPEAN TOURISM ACADEMY

EUROPEAN TOURISM ACADEMY NEWS

WORLD BEST TOURIST DESTINATION

WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

” Europe is already a benchmark in terms of security and good practices, but now we aim worldwide,” added Academician Mircea Constantinescu in the opening briefing.

“In this sense, we now seek to be a leader in biosecurity measures for tourism worldwide.

“In Europe, we prepared the states to face this crisis, adapting and rebuilding the tourism offer in accordance with the latest global trends,” said Acad. Mircea Constantinescu.

 

“During the last months, we have worked tirelessly, hand in hand with representatives of the local and international tourism industry, to preserve, rebuild and prepare our tourism industry to face an unprecedented crisis.”

HOTELUL DOMENIILE PANCIU WINERY AND RESORT PRIMESTE CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19

HOTELUL DOMENIILE PANCIU WINERY AND RESORT PRIMESTE CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19

Hotelul DOMENIILE PANCIU WINERY & RESORT a primit certificarea de MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2) in recunoastere a eforturilor echipei de experti in ospitalitate din cadrul unitatii hoteliere de a asigura un mediu placut si sigur pentru cei care le trec pragul.

 

Hotelul DOMENIILE PANCIU beneficiaza de o larga terasa in aer liber ce ofera conditii sanitare ideale pentru a oferii o masa de neuitat creata de specialistii in gastronomie ai hotelului.

 

Certificarea hotelului drept un MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2) ofera unitatii respective dreptul de a isi face public statutul de zona sigura si de a putea anunta publicului interesat ca hotelul respectiv indeplineste cele mai sigure standarde la nivel european si international.

 

Hotelul DOMENIILE PANCIU WINERY & RESORT a primit dreptul de a afisa pretutindeni certificarea oficiala din partea Consiliului European pentru Turism si Comert si sigla prezentand CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19.

 

 

 

Camerele largi si luminoase ale Resortului DOMENIILE PANCIU ofera conditiile perfecte pentru aerisire si curatenie si prezenta binefacatoare a soarelui.

Totul gandit pentru sanatatea si confortul dvs. 

 

Hotelul Domeniile Panciu Winery & Resort este una din cele mai luxoase unitati hoteliere din tara avand o capacitate de cazare de 62 de locuri, cu 31 camere mari, luminoase, mobilate cu rafinament, dotate cu băi proprii cu uscător de păr, prosoape și obiecte de toaletă, încălzire centrală, TV cu ecran plat, aer condiționat, WI-FI gratuit, frigider.

Domeniile Panciu Winery & Resort oferă mic dejun a la carte, bazat pe ingrediente locale și de sezon.

 

Micul dejun de la Domeniile Panciu Winery & Resort este perfect echilibrat si oferind gust si savoare.

 

 

Proprietatea asigură o terasă vasta, o piscina exterioara, o recepţie deschisă non-stop şi room service.

Hotelul mai ofera si piste largi pentru ciclism, iar oaspeţii pot închiria biciclete pentru a parcurge trasee prestabilite urmând harta sau pentru plimbări libere.

 

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

In 2019 si in 2020 HOTELUL DOMENIILE PANCIU a gazduit VIZITA DIPLOMATILOR IN VRANCEA in semn de recunoastere a conditiilor deosebite de lux si odihna activa oferite de hotel.

Daca va puneti intrebarea ce putem vedea intr-o vizita in Vrancea avand drept punct de plecare HOTELUL DOMENIILE PANCIU va propunem aici cateva trasee si obiective cultural-istorice de descoperit:

 

CALATORIA DIPLOMATILOR IN VRANCEA IN 2020

AMBASADORI IN VIZITA IN VRANCEA

 

VRANCEA IN 10 DESTINATII DEOSEBITE

CALATORIA DIPLOMATILOR IN VRANCEA 2019

COMPLEXUL PANCIU. TURISM. DEGUSTARI. LUX

DESTINATII CULTURAL-TURISTICE IN VRANCEA 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

 

Ca marturie a inaltelor standarde de eleganta si confort ale HOTELULUI DOMENIILE PANCIU aceasta unitate a fost aleasa in 2019 si 2020 drept gazda PROGRAMULUI DESCOPERA ROMANIA adresat diplomatilor pentru a le permite sa descopere frumusetile tarii.

 

 

In 2020 vizita diplomatilor in Vrancea la DOMENIILE PANCIU a fost o noua dovada a increderii pe care Hotelul Domeniile Panciu le-a inspirat-o diplomatilor

ca urmare a certificarii drept MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2).

Printre elementele principale pentru CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19 in domeniul hotelier lansata de CONSILIUL EUROPEAN PENTRU TURISM SI COMERT enumeram o serie de pricipii de baza ce trebuie respectate precum: numirea unui responsabil special pentru siguranta sanitara, realizarea unui plan de asigurare a curateniei si de educare a clientilor privind masurile necesare pentru propria siguranta, mentinerea staff-ului hotelier informat cu privire la masurile luate de guvernele locale privind siguranta turistilor, dezvoltarea unui plan de criza in cazul aparitiei unui caz COVID 19 pentru minimizarea contactului persoanei infectate cu staff-ul sau ceilalti turisti, verificarea continua a oaspetilor si a angajatilor cu privire la eventuale simptome de infectie respiratorie, cresterea frecventiei operatiunilor de curatenie si dezinfectare, imbunatatirea sigurantei alimentare, a manipularii si prepararii hranei si a sigurantei in restaurante, implementarea distantarii  sociale, interzicerea intrarii in unitate a persoanelor sau angajatilor ce au venit din zone de risc inalt etc.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Mai multe despre CERTIFICAREA MODEL DE BUNE PRACTICI SANITARE SI COMBATERE COVID 19 (SARS-COV-2)

 

CERTIFICAREA SIGUR SI CURAT-PREVENIRE COVID 19

 

CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE IN DOMENIUL PREVENIRII COVID 

 

 CERTIFICAREA DE BUNE PRACTICI PENTRU SIGURANTA SI CURATENIE PENTRU PREVENIREA COVID 19 LANSATA IN ROMANIA

 

Daca doriti sa degustati cele mai bune meniuri si sa luati parte la revolutia culinara din Vrancea si sa va bucurati de cele mai bune conditii de securitate sanitara sau pentru mai multe informații despre Domeniile Panciu, puteţi accesa aici.

Date de contact pentru comenzi şi prezentări:
Tel.: +4 0728 900 497, +40 736 032 127

Site: http://www.domeniilepanciu.ro

TOURISM: BULDING PEACE! THE THEME FOR WORLD TOURISM DAY 2020

TOURISM: BULDING PEACE! THE THEME FOR WORLD TOURISM DAY 2020

H.E. President Professor Dr. Anton Caragea announced officially the new models for world tourism in 2020 and the theme for European Council on Tourism and Trade 2020 WORLD TOURISM DAY celebrations.

The President of global tourism institutions (European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy) Prof.dr. Anton Caragea had also unveiled the official poster for WORLD TOURISM 2020 highlighting the role of tourism in promoting international cooperation, fostering goodwill amongst nations and peoples.

 

Djibouti and Addis Ababa were selected as the host cities and nations for the celebration of World Tourism Day 2020 on the theme ‘Tourism: Building Peace! Fostering Knowledge!

 

Celebrated every September 27 around the world, the purpose of World Tourism Day at European Council on Tourism and Trade is to foster awareness among the international community on the importance of tourism and its social, cultural, political and economic value.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Main world tourism and culture awards ceremonies slated for 2020:

World Capital of Culture and Tourism

World`s Best Tourist Destination Award

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

The event seeks to address the global challenges outlined in the programme for SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS (SDGs) and highlight the contribution the tourism sector can make in reaching these goals.

 

Each year, the global tourism institutions: European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy invite`s peoples and organizations of all backgrounds involved in tourism and cultural promotion to hold and take part in World Tourism Day celebrations in their respective countries or holiday destinations.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

More information on Djibouti tourism potential and strategy can be extracted from these sources:

DJIBOUTI: WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

SIX ARGUMENTS THAT BODE WELL FOR DJIBOUTI`S TOURISM FUTURE

WHAT YOU DIDN`T KNOW ABOUT DJIBOUTI

AFRICAN TOURISM ON THE RISE

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Professor Dr. Anton Caragea, President of the global tourism institutions European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy issues a message each year to mark the occasion and chairs the official celebrations.

 

 

In 2019 at the initiative of President of European Council on Tourism and Trade was decided to mark the celebration by awarding the title of TOURISM PERSONALITY OF THE YEAR to personalities at the frontline of tourism and cultural promotion, people involved in bringing to the fore previously unknown destinations and landmarks of historical importance and place them in the tourism circulation.

 

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

More information on ADDIS ABABA as WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM are available here:

ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

CEREMONIES FOR ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

EUROPEAN TOURISM ACADEMY CONFERENCE FOR ADDIS ABABA

WORLD TOURISM DAY HOST ADDIS ABABA

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

In 2020 for World Tourism Day celebrations another series of the nominations for TOURISM PERSONALITY OF THE YEAR will be announced.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

The European Council on Tourism and Trade was established as the voice of global tourism and culture for European nations and has gradually evolved since 2005 in the main driver of world tourism development.

It is focused on member countries’ politics and statal agenda in terms of tourism and trade and produces strategies, research and studies on tourism and cultural development implemented worldwide.

Its membership includes state actors, private sector, educational institutions, tourism associations and local tourism authorities.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

List of world-wide events for celebration of WORLD TOURISM 2020 at European Council on Tourism and Trade:

WORLD TOURISM DAY 2020

BUILDING PEACE! FOSTERING KNOWLEDGE!-WORLD TOURISM DAY THEME

 

WORLD TOURISM DAY 2020 ON FACEBOOK

DJIBOUTI&ADDIS ABABA MODELS FOR WORLD TOURISM DAY 2020

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

DR. ANTON CARAGEA, GLOBAL TOURISM INSTITUTION HEAD RECEIVES KAZAKHSTAN PM ASKAR MAMIN TOURISM MASTER PLAN

DR. ANTON CARAGEA, GLOBAL TOURISM INSTITUTION HEAD RECEIVES KAZAKHSTAN PM ASKAR MAMIN TOURISM MASTER PLAN

The European Council on Tourism and Trade (ECTT) is the global tourism institution responsible for the promotion of culture based tourism, and offering support for responsible and sustainable tourism.

 

 

Kazakhstan: a nation endowed with impressive cultural and heritage legacy and stunning natural beauty.

 

 

 

It is the leading international organization in the field of tourism, which promotes tourism as a driver of heritage protection, culture advancement and economic growth, inclusive development and environmental sustainability and offers leadership and stewardship to the world tourism.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

European Council on Tourism and Trade-Kazakhstan strategic partnership: an outline

 

WORLD TOURISM BODY INSPECTION TOUR IN KAZAKHSTAN 

 

EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE OFFERS SUPPORT FOR KAZAKHSTAN DEVELOPMENT

ECTT HIGH LEVEL DELEGATION IN KAZAKHSTAN

ECTT-KAZAKHSTAN STRATEGIC PARTNERSHIP

KAZAKHSTAN PARLIAMENTARY ROLE IN SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS AGENDA

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

The President of the Global Tourism Institutions (European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy) Professor Dr. Anton Caragea has officially received Prime Minister Askar Mamin positions on Tourism Development in Kazakhstan and President Nursultan Nazarbayev vision for Kazakh Tourism Strategy 2030.

 

 

European Council on Tourism and Trade President was informed about Kazakhstan`s Prime Minister, H.E. Askar Mamin desire to discuss the development of the tourism sector in the country.

 

The documents and Astana presentation for World Capital of Culture and Tourism where handed out to ECTT President Professor Dr. Anton Caragea by H.E. Kazakhstan Ambassador Daulet Batrashev.

European Council on Tourism and Trade President was informed about Prime Minister, H.E. Askar Mamin desire to discuss the development of the tourism sector in the country and how to further strengthen cooperation between Kazakhstan and global tourism institution-ECTT.

 The following issues were addressed during the meeting: support in the implementation of investment projects, reinforcement of cooperation within the European Tourism Academy (ETA) Silk Road Programme and European Council on Tourism and Trade -ECTT assistance to Kazakhstan in marketing and communication.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

More about European Tourism Academy (ETA) Silk Road Programme is available here:

ASTANA AND SILK ROAD PROGRAMME

ALMATY ON SILK ROAD PROGRAMME

TURKESTAN AND SILK ROAD TOURISM DEVELOPMENT

SILK ROAD TOUR BY GLOBAL TOURISM INSTITUTION EXECUTIVES

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

President Dr. Anton Caragea was informed about the Minister of Culture and Sports of Kazakhstan proposed measures for the development of the tourism industry until 2025.

Astana presentation for World Capital of Culture and Tourism candidature where handed out to ECTT President Professor Dr. Anton Caragea by H.E. Ambassador Daulet Batrashev.

 

The state program includes 10 systemic measures with a significant socio-economic effect.

According to the minister, it is planned to create priority tourist areas and management companies in the TOP-10 of the most attractive tourist places, which will allow for the implementation of more than 200 investment projects.

The project of the state program also proposes the development of specially protected natural territories with the involvement of business for the development of tourism infrastructure.

As part of the state program for the development of the tourism industry, it is planned to implement more than 200 investment projects, therefore we will provide 72.000 people from rural areas with permanent work.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

World Tourism Initiatives and Programmes under European Council on Tourism and Trade supervision:

WORLD BEST TOURIST DESTINATION AWARD

WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

PARLIAMENTARY ASSEMBLY FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

VASILE VLASIN-EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE DIRECTOR: DEBRE LIBANOS IS A MIRACLE OF NATURE AND ART

VASILE VLASIN-EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE DIRECTOR: DEBRE LIBANOS IS A MIRACLE OF NATURE AND ART

During an official visit to Ethiopia, ECTT President, Professor Dr. Anton Caragea inaugurated the celebrations marking the inscription of Addis Ababa, Ethiopia`s capital on the WORLD`S CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM list and have a line of high level talks in order to address the advancement of tourism in Ethiopia and the key role of the sector in the country’s social-economic development. (Addis Abeba, Ethiopia, 30 January-8 February 2019).

 

 

Debre Libanos Monastery and natural preserve has provoked awe to the ECTT executives. European Council on Tourism and Trade Director Vasile Vlasin declared that Debre Libanos is one of the world`s top natural and architectural marvels.

 

 

 

The Government of Ethiopia and the Government of Addis Ababa are currently implementing a number of strategic measures to further develop the country’s tourism sector, including investment in infrastructure and capacity building on destination management and product development, through the recently established Tourism Transformation Council.

 

 

Upon an invitation by H.E. Mrs. Sahle Work Zewde F.D.R Ethiopia President, European Council on Tourism and Trade President H.E. Professor Dr. Anton Caragea had visited Ethiopia at the head of a high level delegation.

 

These measures reflect how tourism is firmly established among the development drivers of the country, said Head of Government of Addis Ababa Takele Uma Benti in a meeting with President Dr. Anton Caragea, where he expressed his full support to the tourism sector, and the commitment of the Ethiopian government to make sustainability a priority in future tourism development.

 

 

 

Ethiopian art enthused all the representatives of the global tourism institution.

 

European Council on Tourism and Trade President Dr. Anton Caragea commended Ethiopia for the political support awarded to the tourism sector and in particular for integrating tourism as part of its development policy.

 

In 2015 after the decision taken by the European Council on Tourism and Trade to select Ethiopia as the receiver of the WORLD BEST TOURIST DESTINATION award the country registered an influx of over 1 million tourists and earned more than 2 billion dollars in 2015/2016 tourism year, numbers never achieved before and after in the Ethiopia`s tourism history.

 

 

The Head of Global Tourism Institution-ECTT H.E. Professor Dr. Anton Caragea gives the start of Addis Ababa Culture and Tourism Festival and of Addis Ababa-WORLD`S CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM manifestations.

 

 

The decision to inscribe Addis Ababa as a WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM will give a new impetus to the country and support is further development appreciated President Dr. Anton Caragea.

 

During his official visit, President Dr. Anton Caragea opened the cultural festival of Addis Ababa: Unity through Culture and officially entrusted  the certificate and award for Addis Ababa as WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM.

 

The Ethiopia`s President received also the Official Letter for World Leaders in Tourism Development highlighting Ethiopian government responsibilities for protecting culture and heritage and using tourism as a tool for development of their nation.

The Official Letter for World Leaders in Tourism Development is calling on Heads of States and Government to “promote the value of the tourism sector in advancing sustainable tourism development”.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

MARKING ADDIS ABABA ROLE AS WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

CEREMONIES FOR ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

EUROPEAN TOURISM ACADEMY CONFERENCE FOR ADDIS ABABA

WORLD TOURISM DAY HOST ADDIS ABABA

NEW ACADEMY MEMBER PRESENTATION: H.E. PRESIDENT SAHLE WORK ZEWDE

NEW ACADEMY MEMBER PRESENTATION: ADDIS ABABA GOVERNMENT HEAD TAKLE BENTI UMA

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

An extensive cultural programme was carved out for President Professor Dr. Anton Caragea and his delegates  and destined to offer them an extensive Ethiopian experience.

 

European Council on Tourism and Trade delegates having in the center Mr. Mark Doda-Head of Balkan Tourism Organization are enjoying an interesting cultural show in Ethiopia`s capital: Addis Ababa.

 

 

The European Council on Tourism and Trade delegation visited the provinces of Kaffa and Jimma, the birth place of coffee and the famous Palace of Abba Jifar located in Jimma.

Jimma tourism potential and Abba Jiffar Museum as well as the city open markets left an indelible mark on the delegates who appreciated the city architecture and elegance and Islamic heritage potential and valued the impressive remains of the Abba Jifar palace towering over the city.

The ECTT delegation enjoyed also an exclusive tour of the tourism and cultural potential of Addis Ababa environs like the natural crater lakes of Bishoftu and the splendid religious and cultural complex of Debre Libanos.

Debre Libanos unique role in Ethiopian Church development and the rich museum collections of the Debre Libanos Monastery are powerful elements destined to make the area a hot tourism spot.

 

In the familiarization tour around Addis Ababa the delegation had explored the Addis Ababa City Museum, The Ethnographic Museum (hosted in former Imperial palace Genet Leul,  Haile Selassie Museum, National Museum etc.) the Saint George Cathedral and Holy Trinity and Entoto Heritage Area (encompassing the Palace of Emperor Menelik II, Churches Myriam Entoto and Saints Raguel and Elias).

 

 

President Dr. Anton Caragea emphasized the importance for future of Addis Ababa of better highlighting and package the impressive potential of the tourism and cultural preserve of the Entoto Area.

 

 

President Dr. Anton Caragea emphasized as urgency the enacted as a special tourism and cultural preserve of the Entoto Area, in order to ensure its better protection and tourism role in development of Addis Ababa and highly valued the decision taken by the new dispensation of the Head of Government of Adds Ababa Takele Uma Benti to promote a safe and cultural oriented tourism in the city.

 

 

President Professor Dr. Anton Caragea receives an Ethiopian art work from Head of Addis Ababa City Government Eng. Takele Uma Benti. 

 

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

You can read more about the letter for tourism and development leaders on:

LETTER ADDRESSED TO WORLD LEADERS OF TOURISM FOR CAMBODIA

LETTER ADDRESSED TO WORLD LEADERS OF TOURISM FOR ETHIOPIA

GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM: ACADEMICIAN HUN SEN

PHNOM PENH-WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

President Professor Dr. Anton Caragea delegation included: the Director of European Tourism Academy, Academician Dr. Mircea Constantinescu, Director for Hospitality and Development Mr. Pavel Avramoiu, Mr. Vasile Vlasin-Head of Investment Division in European Council on Tourism and Trade and former Prime Minister Mark Doda, Chairman of Balkan Tourism Organization.

 

ECTT and Ethiopia have agreed to reinforce their collaboration in the areas of cultural protection, historical promotion, sustainable tourism development, public-private partnerships and marketing strategies etc.

The Photo Album of the Addis Ababa-World Capital of Culture and Tourism is accessible here

The Photo Dossier of the Global Tourism Institution visit to Addis Ababa is available here

ETHIOPIAN PRESS AGENCY: ADDIS ABABA IS NOMINATED ON THE LIST OF WORLD`S CAPITALS OF CULTURE AND TOURISM

ETHIOPIAN PRESS AGENCY: ADDIS ABABA IS NOMINATED ON THE LIST OF WORLD`S CAPITALS OF CULTURE AND TOURISM

ADDIS ABABA – The Global Tourism Institution: European Council on Tourism and Trade (ECTT) has selected Addis Ababa as world’s capital of Culture and Tourism for 2019. In connection with the entitlement of the metropolis, Addis Ababa City Government Culture and Tourism Bureau has launched the 10th Urban centered culture festival yesterday under the theme “Culture for Nations Peace and Unity”.

H.E. Professor Dr. Anton Caragea, President of the Global Tourism Institution-EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE announces his decision to crown ADDIS ABABA as WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM.

 

 

 

State Minister of Culture and Tourism Bizunesh Meseret in her opening remark said that Ethiopia is a country endowed with different cultures and heritages and the society must discharge its responsibility in promoting our cultures.

 

Bizunesh added that in addition to promoting the culture the society must fight against alien culture and give awareness for the youth who are highly vulnerable to it.

 

Addis Ababa City Government Culture and Tourism Bureau Head, Assistant Professor Nebiyu Baye on the occasion noted that the decision of the global tourism institution European Council on Tourism and Trade to register Addis Ababa on the desired list of World’s Capital of Culture and Tourism comes in recognition of the ambitious plan by Head of Addis Ababa`s Government Takele Uma to place tourism at the fore front of the city development.

H.E. Professor Dr. Anton Caragea, European Council on Tourism and Trade President receives a splendid Ethiopian art work from the Head of Addis Ababa Government Academician Takele Uma Benti.

Nebiyu added that, the existence of a vast array of historical and religious monuments among the reasons for crowning the city as a world cultural and touristic hub the European Council on Tourism and Trade enumerated.

By this recognition of Addis Ababa as World Capital of Culture and Tourism, the capital city of Ethiopia is added on the world`s list of cities leading humanity into development and using culture and tourism as fundamentals for a better life.

Addis Ababa is a world-class urban tourism destination, with tourism sites ranging from full heritage sites, including traditional palaces, churches, mosques and famous markets like Merkato and Shiromeda, to state of the art architecture and museums.

Assistant Professor Nebiyu further expressed deep gratitude and appreciation for the society which participates in producing traditional cloth, poetry and other activities which expresses the culture of Ethiopia in a well manner.

Addis Ababa as host destination of World Capital of Culture and Tourism program will feature its fair and inclusive tourism initiative in the conference program, promoting the importance of building inclusive tourism for all.

The global tourism institution ECTT remarked in the official statement that, Addis Ababa is blending its position in one of the most beautiful regions in the world, with the potential of culture and history patrimony, becoming a true world treasure and without a doubt, one of the most impressive areas of Africa.

 

CELEBRATIONS MARKING ADDIS ABABA ROLE AS WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

 

ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

CEREMONIES FOR ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

EUROPEAN TOURISM ACADEMY CONFERENCE FOR ADDIS ABABA

WORLD TOURISM DAY HOST ADDIS ABABA

NEW ACADEMY MEMBER PRESENTATION: H.E. PRESIDENT SAHLE WORK ZEWDE

NEW ACADEMY MEMBER PRESENTATION: ADDIS ABABA GOVERNMENT HEAD TAKLE BENTI UMA

ACADÉMIE EUROPÉENNE DU TOURISME A ELU ADDIS ABEBA COMME LA CAPITALE MONDIALE DE LA CULTURE ET DU TOURISME

ACADÉMIE EUROPÉENNE DU TOURISME A ELU ADDIS ABEBA COMME LA CAPITALE MONDIALE DE LA CULTURE ET DU TOURISME

Avec 3.000 ans d’histoire et un patrimoine culturel unique, l’Ethiopie est un pays fascinant. Preuve en est les neuf sites classés au patrimoine mondial de l’Unesco. Un fait unique en Afrique. Visiter le site de l’organisation éthiopienne du tourisme.

 

L’Ethiopie abrite ainsi la ville antique d’Harar, considérée comme le quatrième plus important site de l’Islam, les églises médiévales de Lalibela et Gheralta, vestiges architecturaux millénaires, les magnifiques châteaux du XVIIe siècle de Gondar et les fossiles humains les plus anciens au monde.

 

Démocratie stable et pacifique depuis 1994, l’Ethiopie est un Etat fédéral dont les politiques économiques progressistes se reflètent dans un taux de croissance annuel d’environ 10%. Le style de vie éthiopien, avec son patrimoine musical et sa cuisine uniques associés à une ancienne culture du café et à une scène artisanale florissante, fait du pays un passage incontournable pour les visiteurs avides de culture. Ajoutez à cela les magnifiques montagnes Simien et Bale, les paysages volcaniques spectaculaires de la dépression de Danakil et une richesse de mammifères et d’oiseaux unique au monde, et il n’est pas étonnant que l’Ethiopie soit devenue la destination touristique émergente la plus attrayante et populaire d’Afrique.

Nature spectaculaire

 

Avec ses paysages spectaculaires, sa riche biodiversité et ses nombreuses zones protégées, l’Ethiopie est un paradis pour les amoureux de la nature, réputé pour son grand nombre d’espèces animales et végétales que l’on ne trouve nulle part ailleurs sur la planète. Bien que les lions, les éléphants, les girafes et d’autres animaux typiques de safari soient présents, le pays tire sa renommée de ses espèces uniques telles que le loup éthiopien (le chien le plus rare du monde), le Walia Ibex (la seule chèvre indigène d’Afrique) et le paisible babouin Gélada, également appelé singe-lion.

Avec ses forêts luxuriantes, ses mers intérieures et ses sommets montagneux, l’Ethiopie est une véritable terre de paysages à couper le souffle et propose une riche biodiversité. Souvent perçu comme un endroit sec et désertique en Occident, le pays possède une grande richesse de lacs, de rivières et d’habitats aquatiques, allant du lac Tana, source principale du Nil Bleu, aux magnifiques lacs de cratères autour de Bishoftu, à seulement 50 km d’Addis-Abeba. La pièce maîtresse de l’Ethiopie est son plateau central montagneux, le plus étendu et le plus fertile d’Afrique de l’est, qui couvre la moitié de sa surface et où vit la grande majorité de sa population.

 

Observation des oiseaux

Avec un total de 860 espèces enregistrées, l’Ethiopie est considérée par les experts comme l’une des principales destinations ornithologiques d’Afrique. La principale attraction du pays pour les amateurs d’oiseaux est la présence de 18 espèces endémiques. Ceux-ci incluent le spectaculaire Touraco de Ruspoli, le singulier Corbin de Stresemann et le mélodieux Parophasme de Galinier. L’Engoulevent du Nechisar, considéré comme l’oiseau le plus rare au monde, est unique à l’Ethiopie où il a été observé pour la première fois en 2009.

Meilleure destination.

 

La parc national du Mont Balé a récemment été répertorié comme l’un des cinq principaux sites d’observation des oiseaux par l’African Birding Club. Outre les espèces endémiques, les lacs de la vallée du Rift, au sud d’Addis-Abeba, sont réputés pour leur prolifération d’oiseaux aquatiques: des troupeaux de dizaines de milliers de flamants roses, des flottilles de pélicans et une profusion de canards, de tisserands et d’échassiers s’y pressent quotidiennement. Dans les hautes terres du nord de l’Ethiopie, le puissant vautour gypaète barbu est régulièrement observé volant au-dessus des montagnes Simien en affichant ses deux mètresd’envergure.

 

La meilleure période pour l’observation des oiseaux est de septembre à mars, lorsque les espèces locales sont rejointes par des oiseaux en cours de migration.

Cependant, étant donné que les espèces les plus recherchées aux niveaux national et régional résident dans le pays tout au long de l’année, il n’y a pas de mauvais moment pour les ornithologues en visite.

Visite des plantations de café

Les forêts qui entourent les hauts plateaux de l’ouest de l’Ethiopie sont la terre d’origine du café, qui y est encore abondamment cultivé aujourd’hui. Au cœur de ses forêts tropicales luxuriantes, l’arabica pousse également dans sa forme sauvage. De nombreux «Coffee Forest Tours» offrent aux visiteurs l’occasion de découvrir les forêts tropicales qui couvrent les hauts plateaux de l’ouest, le lieu de naissance du café.

Avec ses 7.600 km2, la réserve de Kafa est la plus grande et la plus accessible des trois réserves protégées par l’Unesco dans les hautes terres du pays. C’est aussi un important réservoir de la diversité génétique du café, car de nombreuses variétés de fèves poussent encore dans la région. Les forêts tropicales humides de l’ouest abritent également la production de nombreux autres produits forestiers durables, dont la cardamome forestière, le poivre des forêts et le miel.

Le nouveau musée international du café est actuellement en construction à Bonga, une agréable ville bordée de forêts, au cœur de la réserve de biosphère de Kafa. L’office de tourisme de Bonga offre aujourd’hui des visites guidées, de jour et de nuit, de plusieurs sites associés à la réserve de Kafa.

Ces visites incluent la découverte du «Pont de Dieu», une superbe formation rocheuse, et de «l’Arbre mère du café», plus vieille plante vivante de son type au monde. Les autres régions productrices de café importantes sont Harar, Jimma, Yirga Chafe et le bassin du Lac Tana. Les plantations de Bebeka et de Tepi, respectivement la première et la deuxième du pays, sont de bons endroits pour découvrir la production de café et pour parcourir les denses forêts de la région.

 

Le développement rapide du secteur touristique a permis à l’Ethiopie de décrocher, en 2015, le titre convoité de meilleure destination touristique du monde décerné par le Conseil européen du commerce et du tourisme.

 

Avec sa richesse culturelle et historique incomparable, sa nature à couper le souffle et sa faune unique, le pays a énormément à offrir à ses visiteurs. Qui seront sans nul doute de plus en plus nombreux à apprécier la sécurité qui règne dans le pays et l’hospitalité de ses habitants.

ECTT TO ENTRUST FDR ETHIOPIA`S LEADER SAHLE WORK ZEWDE WITH THE LETTER FOR WORLD LEADERS OF TOURISM AND DEVELOPMENT 

The Office of the President of the GLOBAL TOURISM INSTITUTION (European Council on Tourism and Trade) announced that H.E. President of F.D.R of Ethiopia Ambassador Sahle Work Zewde will receive the OFFICIAL LETTER FOR WORLD LEADERS OF TOURISM AND DEVELOPMENT on behalf of European Tourism Academy “in clear appreciation of your influential vision in carving culture and national heritage of Ethiopia as conducive instruments in building tourism and in ensuring development for your people recognition of the role and significance of tourism on world stage”.

 

Professor Dr. Anton Caragea The President of European Council on Tourism and Trade-ECTT (left) and President of Romania H.E. Professor Dr. Emil Constantinescu on the venue of ECTT Executive Board meeting.

 

 

 

The official letter penned by the Office of the President of European Council on Tourism and Trade outlines the role of tourism in promoting  Ethiopia in the world, in building bridges of cooperation and friendship and highlighting the positive effects of the cooperation between the Presidency of Ethiopia, the local government of Addis Ababa and the Embassy of Ethiopia in Brussels, cooperation that allowed the nation to continue on the road for development via tourism growth and for poverty reduction strategy:

 

Your activities had created what we are celebrating today: ADDIS ABABA victory and selection as the WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM.

Ethiopia is an example of development activities, investment protection and facilitation, economic growth and wealth spreading to the nation and this is the creation of your life long experience and devotion to your people.

 

The world community statement of confidence in the bright future of Ethiopia nation and practical measures put in place, made your country succeeding in the WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM competition in recognition of your nation incredible wealth of traditions, natural treasures, history prowess and contribution to humanity legacy.

The world recognizes that Trade, Travel and Tourism are part of the international life and each and every one of our citizens became a world ambassador and a central actor on world stage.

 

 


EUROPEAN TOURISM ACADEMY EVENTS PROGRAMME FOR ADDIS ABABA

ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

 

CEREMONIES FOR ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

EUROPEAN TOURISM ACADEMY CONFERENCE FOR ADDIS ABABA

WORLD TOURISM DAY HOST ADDIS ABABA


 

Nations that wish to attain their full potential and reach the picks of development, international recognition, economic growth and prosperous life for their citizens can’t remove themselves from the international tourism and trade arena.

Trade and Tourism are the key pillars for countries and billions of people, worldwide, in their efforts to achieve fully their live potential.

European Council on Tourism and Trade had become, and strides to remain, the driving force in the international promotion of culture, and patrimony and encapsulate tourism as the main vector in development and international cooperation.

 

The international recognition of Ethiopia`s President Sahle-Work Zewde comes in the wake of the global tourism institution –European Council on Tourism and Trade decision to recognize Addis Ababa, the capital of Ethiopia and the seat of African union as receiver of the WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM designation.

 

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

You can read more about tourism and development on:

 

LETTER ADDRESSED TO WORLD LEADERS OF TOURISM FOR CAMBODIA

LETTER ADDRESSED TO WORLD LEADERS OF TOURISM FOR ETHIOPIA

GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM: ACADEMICIAN HUN SEN

PHNOM PENH-WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

BREAKING NEWS: ADDIS ABEBA IS ELECTED AS WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

BREAKING NEWS: ADDIS ABEBA IS ELECTED AS WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

H.E. Professor Dr. Anton Caragea, President of European Council on Tourism and Trade has publicly signed the official decision naming ADDIS ABABA as WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM on January 19, 2019, in the presence of the diplomatic corps accredited to the global tourism institutions: European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy.

 

 

 

 

The event coincided with the conclusion of the First Academic and Mayors Forum for Culture and Tourism – ‘WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM: protecting heritage and promoting tourism’.,

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

You can read more about tourism and development on:

 

LETTER ADDRESSED TO WORLD LEADERS OF TOURISM FOR CAMBODIA

LETTER ADDRESSED TO WORLD LEADERS OF TOURISM FOR ETHIOPIA

GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM: ACADEMICIAN HUN SEN

PHNOM PENH-WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

Addis Ababa was announced as the new WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM as the city is preparing for a string of celebrations during 2019 and 2020 marking 550 years as a political center and 130 years since in 1889 the Emperor Menelik II announced the city as the capital of his Ethiopian empire.

 

The decision of the global tourism institution-European Council on Tourism and Trade to register Addis Ababa on the coveted list of WORLD`S CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM comes in recognition of the city administration lead by the new city mayor Mr. Takele Uma Benti ambitious plans to place tourism at the root of the city development and in appreciation of the cooperation that Presidency of F.D.R. of Ethiopia extended to the Addis Ababa City Government.

 

European Council on Tourism and Trade President Dr. Anton Caragea (center photo) surrounded by Acad. Ion Iliescu-President of Romania(left photo) and Acad. Emil Constantinescu (right) President of Romania (1996-2000) announces the election of Addis Ababa as WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM.

 

 

 

Among the reasons for crowning the city as a world cultural and touristic hub the European Council on Tourism and Tradeenumerated the existence of a vast array of historically and religiously monuments like the former imperial palace hosting today the Ethnographic Museum, the Entoto enclose of Emperor Menelik II and Empress Taytu , the cathedrals of Saint George, Holy Trinity, Medhame Alem –the largest cathedral in Ethiopia and the second in Africa etc.

 

By this recognition of Addis Ababa as WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM, the capital city of Ethiopia is added on the world`s list of cities leading humanity into development and using culture and tourism as fundamentals for a better life.

 

 

The global tourism institution ECTTremarked in the official statement that: Addis Ababa is blending his position, in one of the most beautiful regions in the world, with an extraordinary potential of culture and history patrimony, becoming a true world treasure and without a doubt, one of the most impressive areas of Africa.

Addis Ababa can capitalize on the city status as World Capital of Culture and Tourism creating special tourism offers and touristic routes in the city and his adjacent territory (like the Blue Nile Falls, Lake Tana etc.) in order to retain a growing number of tourists in the city.

 

 

Addis-Ababa-Djibouti railway station built by French Architects and connecting today two WORLD`S CAPITALS OF CULTURE AND TOURISM.

 

 

 

With Ethiopian Airlines growth and more than 10 million travelers expected to pass through Addis Ababa an important part of these tourists could be attracted to spend at least one or two nights in the city bringing a substantial revenue into the city.

The decision of European Council on Tourism and Trade marks the end of a negative period in Ethiopian tourism and restarts the process to promote Ethiopia as a safe, tourist-oriented and perfect destination for the culture and adventure loving tourists.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

More about WORLD LEADERS OF TOURISM AND DEVELOPMENT can be observed here:

PRESIDENT ISMAIL OMAR GUELLEH NAMED WORLD LEADER IN DEVELOPMENT

LETTER FOR WORLD LEADERS OF TOURISM AND DEVELOPMENT 

PRIME MINISTER OF CAMBODIA NAMED WORLD LEADER FOR DEVELOPMENT AND TOURISM

GLOBAL TOURISM INSTITUTION APPOINTS WORLD LEADERS FOR DEVELOPMENT

PRIME MINISTER OF ETHIOPIA RECEIVES THE LETTER FOR WORLD LEADERS

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

In January 2019 Prime Minister Abiy Ahmed revamped the Ethiopian Tourism Organization and selected a new leadership of the organization and H.E. Academician SAHLE-WORK ZEWDE, President of F.D.R of Ethiopia expressed the nation full commitment to support tourism development and carving a safe destination for tourism and investment in the heart of Africa.

 

We must note that in 2015 Ethiopia was selected as World`s Best Tourist Destination by the European Council on Tourism and Trade leading to a historic surge in the numbers of tourists in the country and of tourism-related revenues.

Ethiopia has led African tourism in 2015 with a whopping 1 billion USD in revenues from tourism, well ahead of other regional tourism destinations.

 

CELEBRATIONS MARKING ADDIS ABABA ROLE AS WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

 

ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

 

CEREMONIES FOR ADDIS ABABA-THE WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

EUROPEAN TOURISM ACADEMY CONFERENCE FOR ADDIS ABABA

WORLD TOURISM DAY HOST ADDIS ABABA

 

NEW ACADEMY MEMBER PRESENTATION: H.E. PRESIDENT SAHLE WORK ZEWDE

NEW ACADEMY MEMBER PRESENTATION: ADDIS ABABA GOVERNMENT HEAD TAKLE BENTI UMA

 

 

TUDOR STEFAN-RELIGIOUS TOURISM EXPERT APPOINTED PRESIDENTIAL ADVISER

TUDOR STEFAN-RELIGIOUS TOURISM EXPERT APPOINTED PRESIDENTIAL ADVISER

The Global Tourism Institution-European Council on Tourism and Trade (ECTT) announced the appointment of a new presidential adviser for religious tourism development.

The appointment of a religious tourism expert in the person of Mr. Tudor Stefan comes in recognition of the ever growing importance of faith based tourism and  aims to highlight the positive contributions of pilgrimages and spiritual routes to sustainable and responsible tourism, as well as the contribution of tourism to cultural understanding and the preservation of natural and cultural heritage related to ancient trails and sacred places.

On the appointment of the new presidential adviser, H.E. President of ECTT- global tourism institution, Professor Dr. Anton Caragea noted that ”Asia and Africa are the most vital centers for religious and faith based tourism that will capture the attention of billions of travelers in the next decade and will have to respond to the challenge of sustainable and cultural oriented tourism and the nomination of our new adviser in the person of the reputed academic Mr. Tudor Stefan comes in response of our increased global role in the world of culture and tourism”

 

Lalibela (Ethiopia-World`s Best Tourist Destination in 2015) is one of the most rapidly developing tourism centers.

 

 

Mr. Tudor Stefan was presented to the diplomatic corps accredited to European Council on Tourism and Trade and in induction speech outlined that according to European Council on Tourism and Trade figures around 300 million tourists visit the world´s key religious sites every year, making spiritual tourism a significant part of both domestic and international tourism.

Angkor Wat (Cambodia-World`s Best Tourist Destination for 2016) had attracted 3,6 million tourists in 2018 alone.

 

 

The event has brought together diplomats from a diverse range of countries including Argentina, Australia, India, Indonesia, Ethiopia, Guatemala, Japan, Kazakhstan, Mexico, Paraguay, The Republic of Korea, Spain and Thailand, among others.

 

The participants agreed that Asia and Africa are encapsulating the most impressive development potential being capable in bringing more than 200 million tourists and billion in investments funds and cultural protection.

PRESIDENT DR. ANTON CARAGEA DELEGATION OFFICIAL VISIT TO KINGDOM OF CAMBODIA

PRESIDENT DR. ANTON CARAGEA DELEGATION OFFICIAL VISIT TO KINGDOM OF CAMBODIA

Cambodia has become the foremost center of tourism in Asia in the last span of time.

The country has topped all international rankings in areas of tourism growth, revenues, tourism satisfaction and has transformed itself in an area of encounters for world leaders in development and cooperation.

The latest global leaders to visit the Kingdom of Cambodia where the officials of global tourism institutions: European Council on Tourism and Trade (ECTT) and European Tourism Academy lead by H.E. ECTT President Dr. Anton Caragea.

 

The Prime Minister of Cambodia, Academician Hun Sen, re-affirmed tourism´s role as the most important agenda item for the sustainable development of Cambodia´s economy as he received the leaders of global tourism institutions: European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy on evaluation visit to the Kingdom of Cambodia.

 

President of global tourism institutions: ECTT and European Tourism Academy, Academician Professor Dr. Anton Caragea received by H.E. Academician Hun Sen, Prime Minister of Cambodia and Global Ambassador for Tourism and SDG`s.

“In spite of the worldwide economic crisis, Cambodia enjoys continuous tourism growth.

Tourism in Cambodia grew from zero to 5.2 million foreign visitors expected this year of 2018,” said Prime Minister Academician Hun Sen.

“Tourism development has been taken by the Cambodian government as a priority for the sustainable development of our cultural and natural heritage sites,” he added.

“Cambodia´s is fairing best in the world tourism development field growing from 3 million tourist in 2015 to a projected 6 million in 2019 and this is the globe`s most impressive tourism achievements.

Cambodia is a true success story that registered the impressive victories of being named WORLD`S BEST TOURIST DESTINATION and to have in Phnom Penh named as the first Asian city to become a WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM stated ECTT President, Professor Dr. Anton Caragea.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Main world tourism and culture awards ceremonies are listed here:

World Capital of Culture and Tourism

World`s Best Tourist Destination Award

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

“With its wide variety of European Council on Tourism and Trade ECTT heritage sites, Cambodia continues and will continue to draw tourists from all over the world and we are very happy to see the country placing tourism as a priority in their development agenda.”

 


More about Global Ambassadors of Tourism and Sustainable Development Goals can be accessed here:

♦ THE PARLIAMENTARY ASSEMBLY FOR SDG 

♦ EUROPEAN TOURISM ACADEMY

♦ EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE AND SDG

♦ TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

♦ CAMBODIA-WORLD BEST TOURIST DESTINATION

♦ GLOBAL AMBASSADORS FOR TOURISM AND SDG


 

Cambodia´s tourism has experienced a significant growth over the years, from 460,000 visitors in 2000 to 4.2 million in 2016(when the nation was voted as WORLD BEST TOURIST DESTINATION), or an increase of 1000% over the 2000 benchmark.

International tourism generated US$ 3.8 billion in receipts in 2018.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Phnom Penh-the new WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM.

Read more:

♦ THE GUIDE AROUND PHNOM PENH

♦ PHNOM PENH: THE CITY OF WATERS!

♦ A VISIT TO PHNOM PENH! HIGHLIGHT OF A PERFECT CITY! 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

During his visit to Cambodia ECTT-European Council on Tourism and Trade President announced that ECTT and European Tourism Academy will organize the WORLD TOURISM DAY 2019 in Phnom Penh marking tourism opportunities in the Kingdom of Cambodia and highlighting Phnom Penh as the perfect destination for cultural, luxury and heritage tourism.

Landmarks of European Council on Tourism and Trade Presidential Delegation visit to the Kingdom of Cambodia.

Battamang-the future center of tourism development stage in the Kingdom of Cambodia. The first leg of ECTT discovery trip. 

Banteay Meanchey: a treasure fountain of culture and heritage.   

The Wat Ek Phnom archaeological site 

Siem Reap Province. The Bakong Temple. A perfect stop-over for history aficionados.  

Kampong Thom Province. Sambor Prey Kuk -UNESCO heritage site. European Tourism Academy shortlisted for World Capital of Culture and Tourism status.

National Museum of Cambodia in Phnom Penh-World Favorite Museum in 2017

Banteay Chhmar temple- a symbol of ever victorious spirit of Khmer People. 

Cambodia under Academician Hun SEN, the most extraordinary Prime Minister that the nation had ever had has become a model for development, an independent and people oriented country and a symbol for tourism and national resurgence-ECTT President Dr. Anton Caragea.

PHNOM PENH AND DJIBOUTI CITY: THE WORLD`S MODELS FOR WORLD TOURISM DAY 2019

PHNOM PENH AND DJIBOUTI CITY: THE WORLD`S MODELS FOR WORLD TOURISM DAY 2019

On the occasion of the start of preparations for WORLD TOURISM DAY 2019 the global tourism institutions: European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy had decided to select Djibouti City and Phnom Penh as models and hosts of World Tourism Day 2019 ceremonies in sign of recognition of these cities as centers of tourism development, repositories of priceless cultural artifacts and leaders in heritage protection.

The Autumn 2018 Meeting of European Council on Tourism and Trade and the official celebrations for WORLD TOURISM DAY 2018 had taken place at the headquarters of global tourism institution.

 

The events had taken place under the leadership of Professor Dr. Anton Caragea, European Council on Tourism and Trade President and a string of key decisions for tourism and culture future in 2019 had being taken.

The main issues debated where the selection of the 2019 host cities for World Tourism Day, and the announcement of official theme of the next year tourism celebration for European Tourism Academy and European Council on Tourism and Trade.

This theme will be instrumental also in the selection of new candidates for hosting world tourism awards ceremonies in 2019.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Main world tourism and culture awards ceremonies slated for 2019:

World Capital of Culture and Tourism

World`s Best Tourist Destination Award

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

 Phnom Penh, the capital of Kingdom of Cambodia and Djibouti city, the capital of The Republic of Djibouti were selected as the official model cities for World Tourism Day celebrations and official hosts of global tourism events.

Both Djibouti and Phnom Penh where in previous years selected as World`s Capital of Culture and Tourism and globally recognized as centers of heritage, tourism and culture.

The city of Phnom Penh has also obtained WORLD`S BEST TOURIST DESTINATION status in 2016 and hosted the World Tourism Awards ceremonies the same year establishing himself as a powerful tourism and cultural center of Indochina.

 

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Phnom Penh-the new WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM.

Read more:

♦ THE GUIDE AROUND PHNOM PENH

♦ PHNOM PENH: THE CITY OF WATERS!

♦ A VISIT TO PHNOM PENH! HIGHLIGHT OF A PERFECT CITY! 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

Cambodia and Djibouti have won the honor to be global examples in the tourism and cultural world for 2019.

 

On the venue of the same event the WORLD TOURISM DAY 2019 theme was decided to be History and Tourism: A symbiotic relation!

The theme is destined not only to enliven tourism during 2019, but also to emphasize that tourism is inextricably linked with historical legacy.

History is the main attraction that is creating tourism demand and visitors expectation is linked with the existence of historical and cultural heritage.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

More information on Djibouti tourism potential and strategy can be extracted from these sources:

DJIBOUTI: WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM

SIX ARGUMENTS THAT BODE WELL FOR DJIBOUTI`S TOURISM FUTURE

WHAT YOU DIDN`T KNOW ABOUT DJIBOUTI

AFRICAN TOURISM ON THE RISE

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

 

Tourism must also be organized in such a manner to not impede conservation efforts, to support raising awareness on historical monuments and to help to acquire the financial support necessary for historical preservation activities.

 

Tourism and history are inseparable, are growing from the same tree: the sapling  of culture and civilization.

 

History is the root of tourism development and tourism must feed and nurture historical preservation as leaves are feeding the tree said Professor Dr. Anton Caragea-global tourism president.

The next year celebration for World Tourism Day will take place in 27 September 2019, placing under the spotlight the culture and civilization as an integral part of tourism growth and role in the sustainable development goals agenda.

 

The European Council on Tourism and Trade was established as the voice of global tourism and culture for European nationsand has gradually evolved since 2005 in the main driver of world tourism development.

It is focused on member countries’ politics and statal agenda in terms of tourism and trade and produces strategies, research and studies on tourism and cultural development implemented  worldwide.

Its membership includes state actors, private sector, educational institutions, tourism associations and local tourism authorities

UNITED NATIONS GENERAL ASSEMBLY LISTEN TO THE GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SDG`S REPORT

UNITED NATIONS GENERAL ASSEMBLY LISTEN TO THE GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SDG`S REPORT

H.E. Prime Minister-Academician SAMDECH HUN SEN was elected as the only head of state to date to present to the world a concise and effective vision of completion of SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS.

 

Attending the General Debate of the 73rd Session of the United Nations General Assembly, as the GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS and as the Head of the newly elected 6th mandate Royal Government of Cambodia, Prime Minister made a statement highlighting not only Cambodia`s role on upholding international peace and development but also his country global vision for the world in XXI century.

 

According to international experts Prime Minister HUN SEN speech was bold, energetic and creating a new page in the international relations and upholding the interest and the vision of small and medium countries and of non-aligned group of nations and also ASEAN vision for the world`s future.

 

H.E. Prime Minister of Kingdom of Cambodia and GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS, Academician HUN SEN has presented his lofty vision for his country, for United Nations and for the fulfillment of the Sustainable Development Agenda 2030.

 

Attending the General Debate of the 73rd Session of the United Nations General Assembly, as the GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS and as the Head of the newly elected 6th mandate Royal Government of Cambodia, Prime Minister made a statement highlighting the new images of Cambodia with stable democratic process and remarkable socio-economic achievements following the attainment of full peace and stability which prevail all over the country.

He underlined the government’s continued commitment to enhance people’s well-being in line with the soon to be adopted “Cambodian Sustainable Development Goals.”

On international affairs, Prime Minister raised concerns about the threat of unilateralism that has undermined multilateral system, hindered global efforts to address SDGs, to tackle climate change and other common security challenges.

Prime Minister appealed for respect of the UN Charter and avoidance of domestic interference in the pretext of political rights protection. He raised specific case of Cambodia where some external circles, who have fed on ambition to interfere in the domestic affairs of Cambodia, still fail to see the quality and integrity of our election process by issuing statements against or attacking the election outcome.

Such actions are a serious assault on the will of the Cambodian people,” H.E. Prime Minister HUN SEN was elected as the only head of state to date to present to the world a concise and effective vision of completion of SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS.

 


You can find out more about these topics here:

♦ THE PARLIAMENTARY ASSEMBLY FOR SDG`s 

♦ EUROPEAN TOURISM ACADEMY

♦ EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE AND SDG`s

♦ TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

♦ CAMBODIA-WORLD BEST TOURIST DESTINATION 

♦ GLOBAL AMBASSADORS FOR TOURISM AND SDG`s


The full text of the allocution of THE GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS-ACADEMICIAN SAMDECH HUN SEN can be read out here:

My participation in this General Assembly is in the context that Cambodian Nation is enjoying the dividends of peace, stability and rapid development which had never been before in her modern history.

Cambodia is a successful case of a war-torn country which had succeeded in making a complete and prideful transformation.

 

Previously infamous for its killing fields, an unstable region caused by armed conflicts and dangerous mine disposals, an economically backward country mired in poverty and food insecurity, Cambodia now enjoys full peace, and has become a popular tourist destination in Southeast Asia (the WORLD`S BEST TOURIST DESTINATION r.n); a food exporter; an outstanding performer in poverty reduction and improvement in social indicators. Cambodia is recognized as one of the world’s fast-growing economies, which recently has successfully graduated from its status as a low-income country to a lower-middle income country, owing to its high economic growth at around 7% per annum over the past two decades.

 


The photo journal of the GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS activity during UNITED NATION GENERAL ASSEMBLY can be observed here:

PHOTO DOSSIER GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS

 


H.E. António Guterres, the UN Secretary-General welcomes H.E. Prime Minister of Cambodia Samdech HUN SEN-the GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM AND SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS.

 

Notably known for its armed struggle for the power and changes of government, Cambodia is now governed by the rule of law and firmly respects the multi-party liberal democracy, with regular, free and fair elections, held to enable its people to choose the country’s leadership.

 

In the general election of Cambodia’s Sixth Legislature of the National Assembly in July, nearly 7 million Cambodians, or 83.02% of the total registered voters, cast their votes and decided on their political choices freely and without any coercion, threat or violence.

Twenty registered political parties have competed in the election which clearly demonstrated a legitimate representation of pluralist politics and reflected what thousands of domestic and international observers described as a stable democratic process in Cambodia and as a free, fair, and credible election.

 

By their votes, Cambodians reaffirmed their desire for peace, stability and long-lasting sustainable development.

Indeed, the free choice of the Cambodian people and the legitimate result of this election is not a subject for question or debate.

 

Some external circles, who have fed on ambition to interfere in domestic affairs of Cambodia, still fail to see the quality and integrity of our election process by issuing statements against or attacking the election outcome.

Such actions are a serious assault on the will of the Cambodian people.

  • Madam President!

I would like to draw the attention of all UN members to the vitality of the United Nations Charter.

It depends on all of us to provide a proper respect for this crucial document by avoiding the interference, damaging, or disrupting sovereignty of an independent state.

We are heartedly regretful to highlight the fact that human rights nowadays have become “a mission to impose civilization” for some powerful nations or, perhaps, as their operating standards as the pretext for the interference under the name of political rights protection.

 

As a result, the imposition of unilateral sanctions has become a popular weapon of powerful nations in managing their international politics, which is completely driven by geopolitical agendas.

This is nothing but a use of the brutal force of a particular state to impose its will on other sovereignty states.

 

In a world, where the eras of imperialism and colonialism became the history, we have to acknowledge that not all nations in this General Assembly shall follow the governing model of any country.

 

Big countries should not attempt to install their administrative system on other small countries, because those small countries also possess sovereignty and legitimate aspiration to maintain their own identities. In the modern-days of interdependence, such an old style coercive mindset should be put to rest.

Together, both big and small countries, must respect one another and uphold the rules of the international law and the Charter of the United Nations.

  • Madam President!

Currently, the world is facing severe instabilities while the threats to peace are coming in many forms, more than what we have witnessed in the past 25 years.

We are all living in a world faced with fragility, unpredictability, complicated changes, as the challenges are coming from various fronts, including the increase in persistent conflicts and unprecedented humanitarian crises.

We are deeply concerned by the tensions made by a first world class superpower in the diplomatic circle and by the conflicts happening in many places thank to the interference by this superpower.

We are also deeply concerned by the rush decisions made by this superpower to urgently withdraw from major international agreements that threaten the core legitimacy of international legal order.

This unilateral actions have undermined the state-to-state relationships and caused tension in the international community.

Yet, what puts the most pressure is direct attack on multilateralism.

Undoubtedly, in our globalized world, all things are connected. if we begin to adhere to the protectionist policy, unilateralism and trade war, we are closing the door by not welcoming any trade and investment opportunities which have provided prosperity to our countries, both small and big ones, for many decades.

Eventually, we all are poorer; our economies will decline; financial capital will shrink and the ability to achieve the Sustainable Development Goals (SDGs), as well as, addressing the challenges caused by climate change would be seriously affected.

Those factors will make poor countries suffer prolonged poverty, and thus we are more vulnerable to the dangerous ideology of terrorism, extremism, and regional conflicts.

Cambodia, as a small economy, believes in the interests of the rule-based international cooperation. As a matter of fact, we all have been prospering because of the globalization.

We all are thus convinced that the global trade should not be hindered by the imposition of unilateral tariffs; yet it should be enhanced and supported through the adherence to conductive policies for trade and investment, as well as, the provision of special preferential treatment to developing countries.

Stability and diversification in the financial sector need to be further encouraged to promote innovation and development.

All in all, we need to jointly maintain and strengthen ‘’multilateralism”.

In fact, peace without development is not sustainable. In this context, “Sustainable Development Goals” of the United Nations play a pivotal role in guiding toward prosperity for the people. Cambodia views the SDGs as an important opportunity to mobilize efforts in achieving poverty reduction, as well as, sustainable and inclusive development.

The Royal Government of Cambodia (RGC) soon will approve “Cambodia Sustainable Development Goals (CSDGs)” which has been fully localized, and we will use those goals to shape our medium and long-term policies and plans for Cambodia.

Moreover, the conflict prevention is precondition for a long-lasting peace. The UN peacekeeping forces play a vital leading role in these efforts. As a result, Cambodia greatly welcomes the vision of H.E. António Guterres, the UN Secretary-General, on peace-building and peace-keeping, particularly further paying continued attention to the conflict prevention.

Cambodia is a consistent supporter of the architecture of peace and security of the United Nations.

For instance, for the last 12 years, Cambodia has sent thousands of Blue Helmet forces to join peace-keeping missions under the umbrella of the United Nations.

However, peace-keeping is facing unprecedented challenges since the non-state actors have waged rebellion wars against our peace-keeping forces, which have caused many lives and disabilities.

We are sincerely indebted to the sacrifice of the UN peace-keeping heroes. Nonetheless, their death and sacrifice have not distorted our commitment to further contributing to the cause of this great mission.

Another severe and complicated threat which is the barriers to the long-lasting peace is terrorism.

They have disintegrated communities, worsened the conflicts and weakened the stability of the whole region. Currently, the battles against terrorism have become even more complex and modernized since the terrorists are turning to the cyberspace for their malevolent operation.

Profoundly, the cross-border nature of terrorism requires us to build a multilateral cooperation with concerted coordination, including “countermeasures” and “preventive measures”.

Addressing climate change is another key element for the success of the 2030 Agenda, which requires urgent and focused attention from the global community.

The fundamentals for action on climate change are undoubtedly rested upon the Paris Agreement.

In this spirit, Cambodia will provide full support to the Secretary-General of the United Nations to organize the Climate Summit next year to foster the inspiration to further address climate change.

  • Madame President!

Finally, I would like to emphasize that Cambodia fully support the UN’s global leadership, and commits to implementing our shared responsibility to build a peaceful and equitable human society who enjoys sustainable and inclusive development.

Thank you for your attention!  

ONE STOP SHOP WEBSITE FOR WORLD TOURISM LAUNCHED

The world tourism dedicated site will be officially unveiled in front of the diplomatic corps accredited to European Council on Tourism and Trade in order to mark festively the World Tourism Day for 2018.

 

 

On the approaching WORLD TOURISM DAY 2018 the global tourism institutions: European Tourism Academy and European Council on Tourism and Trade had launched a dedicated website in order to promote sustainable tourism destinations, to support tourism development and to foster knowledge of tourism institutions across the world.

 

      President of European Council on Tourism and Trade, H.E. Professor Dr. Anton Caragea

The world tourism dedicated site will be officially unveiled in front of the diplomatic corps accredited to European Council on Tourism and Trade in order to mark festively the World Tourism Day for 2018.

 

According to the President of European Council on Tourism and Trade, H.E. Professor Dr. Anton Caragea the new information vehicle aims at tourism and development professionals across the globe and it will provide easy to access, visual information, videos and connections to the most important and relevant tourism and development information websites.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

For more information on tourism development you can access this information portals:

TOURISM AND CULTURE

TOURISM AND DEVELOPMENT

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

The new world tourism institutions website will also future information about European Tourism Academy, Global Tourism and Sustainable Development Goals Ambassadors programme, World Best Tourist Destinations, World Capital of Culture and Tourism and is destined to be a one-stop shop to connect visitors with world tourism trends and recent evolution`s.

 

According to Ambassador Tiberius Puiu, the new information website is a perfect tool to assist in global tourism development, to offer information about tourism role in fulfilling the world Agenda 2030 and to offer to the public coverage of the activities of world tourism institutions: European Council on Tourism and Trade and European Tourism Academy.
It will be a perfect instrument for the world`s diplomats.

 

Academician Dr. Mircea Constantinescu, Director of European Tourism Academy.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

For more on diverse world tourism programmes you can discover here:

WHAT IS A GLOBAL AMBASSADOR FOR TOURISM?

HOW CAN YOUR CITY BECOME A WORLD CAPITAL OF CULTURE AND TOURISM?

HOW CAN YOU BECOME A WORLD`S BEST TOURIST DESTINATION? 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Academician Mircea Constantinescu, Director of European Tourism Academy expressed his gratitude for his institution being recognized once more as an instrument for world development and Agenda 2030 fulfillment and encouraged the diplomats, tourism professionals and the general public to take advantage on the fountain of information and images contained in the new world tourism dedicated site.

The new website is having informational pages dedicated to:

EUROPEAN COUNCIL ON TOURISM AND TRADE

EUROPEAN TOURISM ACADEMY

TOURISM VIDEO NEWS

TOURISM PHOTO DOSSIERS

ACADÉMIE EUROPÉENNE DU TOURISME

TOURISM NEWS

AMBASSADOR ANTON CARAGEA NEWS 

MORE THAN 30 LEADERS OFFER CONGRATULATIONS TO CAMBODIA FOR DEMOCRACY AND DEVELOPMENT ACHIEVED UNDER ACADEMICIAN HUN SEN LEADERSHIP

MORE THAN 30 LEADERS OFFER CONGRATULATIONS TO CAMBODIA FOR DEMOCRACY AND DEVELOPMENT ACHIEVED UNDER ACADEMICIAN HUN SEN LEADERSHIP

More than 30 leaders across the world had offered their congratulation messages and well-wishes to Prime Minister Hun Sen of Kingdom of Cambodia on a perfect election victory that had made him reinstated as the national leader for another five-year mandate.

 

According to the Ministry of Tourism of Cambodia statement the first to address congratulatory messages where the world tourism leaders, in 2013 Mr. Taleb Rifai from Madrid based Tourism Organization and in 2016 Professor Dr. Anton Caragea from European Council on Tourism and Trade.

This is undoubtedly a mark of the significance of Cambodia o world tourism stage.  

 

 

The world cultural and tourism institutionsEuropean Council on Tourism and Trade(ECTT) and European Tourism Academy have presented the official messages of congratulation on the occasion of the reelection of H.E. Academician HUN SEN as the Prime Minister of Kingdom of Cambodia.

Prime Minister HUN SEN has succeeded in obtaining an approval rating of 78% in the VI National Election of Cambodia, election considered by the international community as the freest and fairest in the nation`s history and was asked by H.M. King Norodom Sihamoni to create the new royal government for the next five years.

ECTT President Professor Dr. Anton Caragea was the first world leader to offer his congratulations to H.E. Academician Hun Sen, Prime Minister of Cambodia after the landslide victory that confirmed him to retain premiership for another five years.

 

 

President Professor Dr. Anton Caragea to Prime Minister Academician Hun Sen: electing you at the helm of the country, the people of Cambodia had made the wise choice of development and growth and democracy against war, disaster and incertitude. 

The congratulatory message reads: On the occasion of Your victory on the VI NATIONAL ASSEMBLY election and Your re-election as Prime Minister of Kingdom of Cambodia, I want to express the international community and academic community warmest appreciation for the overwhelming support manifested by the people of Cambodia for your agenda of transformation and development.(..)

Electing Your Excellency at the helm of the country, the people of Cambodia had made the wise choice of development and growth and democracy against war, disaster and incertitude.

The free and democratic elections have given Your Excellency the full mandate to reshape Cambodia and to continue to provide leadership and opportunities for the people of Cambodia.

 

 

H.E. Academician Hun Sen, Prime Minister of Cambodia to Professor Dr. Anton Caragea: 

Your Excellency, I strongly believe that you would extend your continuous support and cooperation to the promotion of peace, political stability and development of Cambodia.

In his replay, Prime Minister Hun Sen expressed his: gratitude for the cordial message of felicitations that you kindly extended to me personally and the Cambodian people`s party…your witnessing and assessment on the national election have certainly reflected a strong credibility of Cambodia`s electoral process in a peaceful, smooth, free and fair manner.

This is a justice you have given to the people of Cambodia to demonstrate to the international community the genuineness of the functioning democracy in Cambodia. Your Excellency, I strongly believe that you would extend your continuous support and cooperation to the promotion of peace, political stability and development of Cambodia.

President Dr. Anton Caragea message was the first to reach Samdech Techo HUN SEN, Prime Minister of Cambodia after the victory in the elections of July 2018, elections considered as the most democratically in the kingdom history.

Accordingly to official Cambodian State News Agency after the message of H.E. President Dr. Anton Caragea, new messages of support had come from more than 30 leaders in the order being: President Xi Jinping of China, Prime Minister of Laos and Vietnam, Prime Minister of Thailand, Prime Minister of Japan and Narendra Moodi, Indian premier.

 

 

Chinese leadership: President Xi Jinping and Prime Minister Li Keqiang were quick to congratulate the victory of Academician Hun Sen in July 29 democratic elections.

Chinese President Xi Jinping said he is glad to see that in recent years, under the leadership of Hun Sen, Cambodia has achieved political stability, rapid economic development, continuous improvement of its international status, and gratifying achievements in various fields.

We believe that the Cambodian People’s Party will continue to unite and lead the Cambodian people to follow the development path of their own national conditions, promote economic development, continuously improve people’s livelihood, enhance national unity, and make new and greater for the prosperity of the country and the people’s happiness and for regional stability and development. contribution.

The July 29, 2018, parliamentary elections have concluded with a rate of participation of 83% and were supervised by 160.000 internal and international electoral monitors from 56 countries.

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

The photo-journals of the Electoral Monitoring Mission for Kingdom of Cambodia Parliamentary Elections are available here:

PRESIDENT DR. ANTON CARAGEA PHOTO DOSSIER FOR 2018 CAMBODIA ELECTIONS

PHOTO JOURNAL OF CAMBODIA ELECTION 2018

PRESS DOSSIER FOR CAMBODIA NATIONAL ELECTIONS

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

Information about July 29, 2018 VI NATIONAL ASSEMBLY ELECTION in Cambodia can be accessed here:

H.M. KING NORODOM SIHAMONI WEIGHTS IN: CAMBODIA IS HAVING FREE AND FAIR ELECTIONS!

CAMBODIA`S NATIONAL ELECTION COMMITTEE CREATES A BALANCED CODE OF CONDUCT FOR PRESS AND JOURNALISTS

CAMBODIA`S NATIONAL ELECTIONS COMMITTEE ENSURES FREE AND FAIR 2018 POLL

NEW INFORMATION ABOUT NATIONAL ELECTION COMMITTEE OF CAMBODIA

INTERNATIONAL COMMUNITY: CAMBODIA`S DEMOCRATIC MODEL 

INTERNATIONAL WEBSITE DEDICATED TO CAMBODIA`S 2018 ELECTIONS 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

CUBA CANDIDATURE FOR WORLD BEST TOURIST DESTINATION AWARD ACCEPTED

The official candidature of The Republic of Cuba for WORLD TOURISM DESTINATION AWARD was accepted and dully registered, being the last candidature accepted for 2018/2019 tourism year announced the Office of The President of European Council on Tourism and Trade.

On this occasion, H.E. Professor Dr. Anton Caragea, President of European Council on Tourism and Trade has wished full success for the country international recognition in the field of tourism.

 

 

On the occasion of the arrival of the new ambassador of Cuba,  H.E. Roberto César Hamilton MAGAÑA, the official audience with the President of European Council on Tourism and Trade, H.E. Professor Dr. Anton Caragea has taken place.

The presentation and cooperation meeting was focused on the tourism potential of the Caribbean island, recovery of the tourism industry after Irma hurricane and opportunities for investment in tourism industry on Cuba after the latest legal and constitutional framework changes and the chances of the beautiful hot-spot to be named as WORLD BEST TOURIST DESTINATION and FAVORITE CULTURAL DESTINATION.

Cuba has the potential of making another perfect WORLD`S BEST TOURIST DESTINATION awardee considers President Professor Dr. Anton Caragea. 

H.E. Roberto César Hamilton MAGAÑA, the new Ambassador of Cuba, has outlined the changes in property laws, the acceptance of private property and is guarantee by the state and the special support offered for hotel and hospitality chains interested in investing in the booming Cuban tourism sector.

The bilateral discussion, has marked the debut of mandate for H.E. Roberto César Hamilton MAGAÑA and H.E. ECTT President Professor Dr. Anton Caragea, has officially presented the congratulations for the start of mandate of the new ambassador noting the world tourism institution hopes for a fruitful cooperation and also has marked the official congratulations for the new Head of State of The Republic of Cuba: H.E. Miguel Díaz-Canel – President of Council of State and Council of Ministers.

 

H.E. President Dr. Anton Caragea had addressed the official congratulation message for the newly elected President of Cuba H.E. Miguel Díaz-Canel.

 

The election of the new Cuban leader is a testimony of the desire of Cuba to continue on the path of revolution and to foster new development ways while maintaining the legacy and conquest of the Revolution, underlined Professor Dr. Anton Caragea.

 

Our desires for bilateral cooperation and consolidated relations expressed in our official message from 2017 addressed to Comrade Raul Castro are still present and representing our vision in the bilateral relations stated the President of European Council on Tourism and Trade.

Dialogue of friendship marking the beginning of the new mandate: ECTT  President-Dr. Anton Caragea and Cuban Ambassador Roberto César Hamilton MAGAÑA.

 

President Dr. Anton Caragea express his amicable fillings and friendly interest towards the recent evolution`s in Cuba, that are consolidating Cuba`s economic development, open society and are creating a sense of perfect unity between the people of Cuba and the government. Cuba`s revolutionary transition under Commander Raul Castro supervision and President Miguel Díaz-Canel guidance and leadership is witnessed with sympathy and interest in Europe, emphasized Professor Dr. Anton Caragea.

 

H.E. Ambassador Roberto César Hamilton MAGAÑA expressed his gratitude for the good wishes related to his new mandate and presented the latest achievements in bilateral relations :developing cultural relations and building new bridges of understanding between world tourism institution-ECTT and Cuba.

 

Cuba`s tourism potential proposed for evaluation for WORLD BEST TOURISM DESTINATION AWARD.

 

The parties had appreciated that between European Council on Tourism and Trade and Cuba there are  large area of common interests , designed to forge a good understanding  and a long-term cooperation.

Marking the opportunity Professor Dr. Anton Caragea stress the significance for the new Ambassador: Roberto César Hamilton MAGAÑA, to place accent on the cooperation in the fields of hospitality and tourism promotion, taking full advantage of the support of the Presidency of the European Council on Tourism and Trade, a unique occasion to foster Cuban  tourism potential and international image across the continent.

 

Europe and Cuba can foster an impressive cultural and touristic cooperation pressed Professor Dr. Anton Caragea.

The dialogue had continued on concrete aspects and analyses  of economic, political and cultural bilateral relations and on ways of fostering this dialogue on to the future .

In the end of the discussion the official candidature of Cuba for WORLD TOURISM DESTINATION AWARD was accepted and dully registered, being the last candidature accepted for 2018/2019 tourism year.

 

Professor Dr. Anton Caragea, President of European Council on Tourism and Trade has wished full success for the country international recognition and encouraged the ambassador to continue his diplomatic presentation tour with a meeting with European Tourism Academy leadership in order to foster tourism and the better understanding of Cuba in the world.